Amikor egy jó kávé annyira inspirál, hogy új hobbiba fogsz…

Szokásos reggeli rutinomat végeztem a kedvenc kávézómban. Rendeltem egy jó presszót sok tejjel és mellé pár pogácsát, mert egy jó pogácsánál kevés kiválóbb dolog van a világon. Majd leültem a szokásos helyemre bámultam ki az ablakon néztem az utcán sürgő-forgó emberkéket, a száguldozó autókat és vártam régi cimborám érkezését.

Tamásról azt kell tudni, hogy kis pisis korunk óta a legjobb barátok vagyunk. Egy oviba, iskolába jártunk, és most egy helyen is dolgozunk. A testvéri kötelék hozzánk képest közösségi oldali ismeretség. Mindent tudunk a másikról, gondolatáról.

Miközben várakoztam és bámultam ki a fejemből, a kávézó előtt egy motoros állt meg. Nem vagyok az a bámulós fajta, de valamiért nem tudtam levenni a szemem róla. Az egész öltözete olyan jó volt, esztétikus. A bukósisakja pedig, fantasztikus. Szerintem nem is láttam még ilyen színösszetételű bukósisakot, pedig tizenévesen gyakran jártunk a kisvárosunkban tartandó motoros fesztiválokra. Megigézett az a motoros és pont bejött a kávézóba. Mögötte jött be Tomi is és már látta, hogy teljesen elvarázsolt vagyok. Megkérdezte mi az, én pedig elmondtam, hogy úgy érzem, motoroznom kell. Elmondtam neki, hogy mik játszódtak el bennem, amikor láttam megérkezni a fazont kétkerekűvel. Tomi nem habozott és leszólította a figurát, aki boldogan csatlakozott hozzánk a reggeli kis kávézáshoz. Szó esett mindenről, de ami engem legjobban érdekelt az nem más volt, mint az, hogy honnan van a szerelése, legfőképp a bukósisak. Elmondtam mekkora hatással volt rám, amikor megjelent és lehet, motorozni kezdek. Ebben a döntésemben lehet a jó pörkölésű kávé is segített, mert felébresztette bennem azt a férfit, aki eddig, nem mert megnyilvánulni.

Nevetett az ismeretlen motoros, mert nem kérdeztünk rá a nevére és mondta, hogy szívesen bevezetne a fémparipák és világuk rejtelmeibe, de most nagyon siet. Fogott egy szalvétát és ráírt egy honlap címet, amit látogassak meg, mert kezdők számára hasznos tanulságos, és akár a pénztárcám tartalmát is megóvja. Majd elment és mi is elindultunk dolgozni.

Este mikor hazaértem, nyugalmamban jól körbe néztem a kapott weblap címen. Valóban hasznos információkra bukkantam. Egy nagy motoros voltnak egy kis része volt ez a honlap, ahol bukósisakokkal kapcsolatban tájékozódhat az ember. Megtudhatja mi a legjobb választás a fejére, melyik típust mire jó. A legszimpatikusabb lehetőség az egyedi festésű bukósisak készítése és fényezése volt. Szerintem nagyon jó, hogy ilyen szolgáltatást is csinálnak megfizethető áron, mert sokaknak nem tetszenek a gyári minták, színek, de nem tudják hol, vagy pedig nem tudják megfizetni az egyediségüket egy saját sisaknál.

Nagyon lelkeslettem és egyre inkább úgy éreztem, hogy bele kell vágnom a motorozásba. Miután jól körbejártam az oldalt és még egy kupont is szert tudtam tenni, amit mihamarabb, remélem, be fogok váltani, elkezdtem motoros iskolákat nézni. Felszerelésem már tudom honnan lesz, már csak az engedély kell, hogy megmutathassam.