Így kell fiatalon vállalkozást kezdeni

A gyerekkori barátnőmmel a mai napig tartjuk a kapcsolatot egymással, és a személyes találkozók általában mindig valamilyen kávézóban történnek. Szinte végigjártuk Budapest összes kávéházát, így könnyedén el tudjuk dönteni, hogy melyek a legkellemesebbek.

Két kedvencünk is van: az egyik hely nagyon hangulatos, míg a másikban meg egész egyszerűen hihetetlenül finom kávét készítenek. A barátnőm inkább az előbbire, én inkább az utóbbira szavazok, de hát ezen nem fogunk összeveszni.

Egy hete az általam preferált helyen voltunk. Kávézgatás közben mesélte el nekem, hogy a fiának sikerült beindítania az első vállalkozását, pedig még nagyon fiatal.

Nagyon érdekelt, hogy ez hogyan sikerült neki, így rákérdeztem a részletekre. A barátnőm elmesélte, hogy a topcegalapitas.eu szolgáltatója nélkül sokkal nehezebben érte volna el a célját a fia, hiszen ők annyi mindent elintéztek helyette.

Miután felhívta őket telefonon, elküldtek neki egy formanyomtatványt, amit csak ki kellett töltenie és visszaküldenie. Ezt követően hamarosan megtörtént a személyes találkozó is, ahol még egy ügyvéd is jelen volt, hogy levezényelje a cégalapítást.

Itt átbeszéltek még néhány fontos kérdést, de a fiam számára ez az egész folyamat nagyon egyszerű volt, köszönhetően a jelenlévő szakértőknek.

cégalapítás

Miután megtörtént az iratoknak a rendezése és aláírása, az ügyvéd eljuttatta azokat a cégbírósághoz, így onnantól kezdve arra kellett várni, hogy bejegyezzék a céget. Ez egy viszonylag rövidebb idő volt. Miután megjött az értesítés, a bejegyezésről, a cég gyakorlatilag megszületett.

Hihetetlenül hangzott, hogy ennyire gyors és egyszerű lehessen a cégalapítás, pedig ezzel a társasággal ez egyáltalán nem egy elérhetetlen álom. Ráadásul még csak azt sem lehetne mondani, hogy ez egy drága szolgáltatás, hiszen a weboldalukon ti is láthatjátok, hogy mennyire jó árakon is vállalják el ezt a feladatot. Kár, hogy nem előbb hallottam róluk, de most már biztosan hozzájuk fogok menni, ha a jövőben egy új céget szeretnék beindítani. Ezen a szolgáltatásán kívül foglalkoznak olyan megoldásokkal is, melyek egy cégnek a székhelyéhez kapcsolódnak. Ez is egy olyan dolog, ami megkönnyítheti egy vállalkozó mindennapjait.