Nincs kávé, reped az üveg…

Borzalmas az a reggel, amikor kinyitom a konyhaszekrényt, és szinte még csukott szem tapasztalja, hogy a kávés bödön üres. Lehet a mai nap nem fog kinyílni a szemem.  A szokásos reggeli híreket, amit a táblagépemen olvasok el egy fincsi bögre kávé mellett, most lehet kimarad? Nincs meg a napi rutin, még azt hiszem nyaralni mentem és munkába se megyek! Mindenesetre próbálom orvosolni a helyzetet. Teával rendelkezik a háztartásom, kipróbálom. A forralt vízbe lógatom a filtert, valami epres lötty lesz belőle. Sajnos az aromája nem olyan jó, mint a kávéé, ezért a szem nem pöckölődik ki reflexszerűen. Csukott szemmel kortyolgatom, előttem a táblagépem, próbálok olvasni, de nem látok a szemhéjamtól.

Hirtelen egy nagy reccsenésre, puffanásra kapom fel a fejemet és arra, hogy az ölembe borult tea szétégeti mindenem. Persze, hogy elaludtam ivás közben, ráadásul  az Ipad-re ejtettem a bögrét ami berepesztette a kijelzőjét, majd még jól le is forráztam magam. Remek egy reggel, nincs kávé, nincs élet. Gyorsan összekapom magam, hidegvízzel enyhétem fájdalmaim, majd sietve indulok, mert muszáj lesz útba ejtenem egy kávézót, hogy elinduljon normálisan a napom . Szerencsére a lakásom mellett 50 méterre van egy elég kellemes vendéglátó egység, ahol fel tudom magam tölteni a nap következő részére. Kikérem a megérdemelt hosszú kávémat, majd helyet foglalok és a még nem berepedt kijelzőjű telefonommal, megoldás után kutatok, a táblagépemre. a keresőben ezzel a kulcsszóval böngészek: ipad érintőüveg csere.

Válogatok a találatok közül, de mindegyik drága, meg bonyodalommal jár, ezért rossz kisebb vidéki városban lakni, mert nincs egy valamire való telefon szerviz, csak Budapesten legközelebb. Végül alig hittem a szememnek! Sikerült ráakadnom egy igen érdekfeszítő szolgáltatásra! Futárt küldenek a meghibásodott készülékért, csak előtte le kell írnom, mi a hibája. Ez nagyban megkönnyíti a helyzetem, mert nem kell egy napot rászánnom, vagy kettőt, hogy ezt az ügyletet elintézzem. Ami még nagyon pozitív, hogy alacsony árakkal bírnak, szinte nem is értem, hogy éri meg nekik ezt a szolgáltatást fenntartani! Nr firtassuk a jó dolgokat! Lényeg az egészben, hogy megtaláltam azt, amire szükségem van. Munkába menet a buszon megírom nekik a problémám és remélem 8-10 munkanapon belül, ahogy ígérik, már kézhez is kapom a megjavított táblagépet!

Két kellemes csalódás ért ezen a napon. Az egyik ez a kis kávézó, amit többször is használhatnék, mert finom kávét adnak és hangulatos. A másik, hogy az országban már kezdenek elszaporodni az innovatívnál innovatívabb vállalkozások és teljes mértékben kiszolgálják az ügyfeleik igényeit, mert ha most nem leltem volna erre a kijelző szervizre, akkor rengeteg időm és energiám menne kárba, amíg találok egy megfelelőt. Kevés a megbízható kütyüs bolt, ahol a pénzedért príma munkát kapsz, de ez a futáros megoldás, amit találtam, a vásárlói visszajelzések alapján megbízható és jó!

Ha másnak bevált, nekem is befog!