Kávézás közben jönnek a legjobb póló ötletek

Unokaöcsémnek hamarosan szülinapja lesz, és mint mindig, idén is kissé bajban vagyok az ajándékozással. Nagyon szeretem a kiskrapekot, még csak most kezd kamaszodni, de már most nagy gondot fordít a megjelenésére és az öltözködésére, ezért szinte biztos vagyok, hogy valamilyen ruhadarabbal fogom meglepni őt. Hogy milyennel, az még csak körvonalazódik a fejemben, de megosztom veletek a gondolatot, kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá.

Nemrég mesélte ugyanis, hogy az egyik házibuliban, ahol nemrég volt, egyedi készítésű pólókat csináltattak, és abban jelent meg mindenki egységesen, és ez mekkora buli volt. Ezért aRra gondoltam, elkészíttetném neki a saját egyedi pólóját, így (hiszen kávézás közben jönnek a legjobb ötletek), beültem szépen a kedvenc kávézómba, kikértem a szokásos hosszú kávémat sok tejjel, kevés cukorral, és leültem a kedvenc kis sarokrészembe, ahonnan rálátok a kávézó teraszára, és ha elkalandozik a figyelmem, jókat derülök a teraszon nevetgélő párokon, embereken.

De térjünk a tárgyra. Ha egyedi pólók, akkor Lolmarkt; nemrég fedeztem fel az oldalukat, és nagyon megörültem neki, hogy ennyi jó ötletük van azoknak, akik szellemes, kreatív ajándékot szeretnének vásárolni a szeretteiknek – vagy éppen magukat lepnék meg egy-egy vicces vagy nem szokványos ruhadarabbal. Az oldalon női és férfi pólók illetve pulóverek közül lehet válogatni, és ha valaki először nem sok ötlettel rendelkezik, mit is kellene a pólóra nyomatni, az oldal azonnal a segítségére siet, és rengeteg lehetőséget kínál fel, amíg megtalálod AZT a bizonyos pólót és mintát, amit szeretnél. Kategóriákból is lehet választani, így lehet nézelődni állatos, alkoholos, vicces, vagy valamilyen hobbihoz kötődő minták közül is. Mivel tudom, hogy unokaöcsém él-hal a filmekért, rá is böktem gyorsan a filmes szekcióra, hogy megnézzem, vajon milyen pólók kaphatóak ebben a témában. Nos kérem, ami szem szájnak ingere, minden van! Mémes, foszforeszkáló, filmspecifikus póló, tényleg minden. Annyira megtetszettek, hogy rögtön két elemet is betettem a kis webes kosaramba, egy Stewie-s pólót a Family Guy-ból, unokaöcsém egyik kedvenc sorozatából, és egy yodás pulcsit a Star Wars láz jegyében.

Már majdnem ráklikkeltem a rendelésre, amikor egy pillanatra elbizonytalanodtam. Mi van, ha nem találtam el a méretet? Elvégre kamaszgyerek, folyamatosan növésben van – mi van, ha kicsi lesz rá a póló? Persze kiszúrni sem szerettem volna vele, hogy túl bő pólókat választok, így gyorsan utánanéztem az oldalon, hogyan is állunk a méretekkel. És milyen jól tettem, hogy megnéztem! Mint kiderült, a férfi pólók ugyanis egy picit bővebbek az üzletekben kapható pólóknál, így másképp kell kalkulálni az áhított méretet. Szerencsére a mérettáblázatuk könnyen átlátható, és egy frappáns ábrán részletesen és érthetően leírják, hogyan vegyünk méretet és mire figyeljünk a méretvételkor. Persze unokaöcsémhez nem állhatok oda méricskélni, de a fiamat még bevethetem erre a célra – egyidősek, és nagyjából egy magasak is, így ez megoldhatja a problémát – már csak abban bízom, nem kotyogja ki a remek ajándékötletemet az unokaöcsémnek!

Ha pedig minden szükséges előkészület ellenére elrontanám a méretezést, az üzletben blokk ellenében lehetőség van személyesen kicseréltetni a pólókat a megfelelő méretre hmm, hol is elérhetőek személyesen? Úgy nézem, Budapesten nincs üzletük, de Soroksár, Budaörs vagy Dunakeszi nincs olyan messze – ha nagyon elnézném a méretet, legalább elviszem unokaöcsémet kirándulni egy kicsit, amíg odaérünk, aztán keresünk egy jópofa kávézót, és iszunk valami finomat együtt.

Ezzel a gondlattal sikerült egészen jól megnyugtatnom magam, úgyhogy otthon le is mértem a fiamat, és a neten keresztül meg is rendeltük a pólókat. Alig várom, hogy kiszállítsák őket és átadhassam az ajándékot unokaöcsémnek, remélem, tetszeni fog neki!