Dóri és Csabi bimbózó kapcsolata és az új gázpalack beszállító

Gyakran betérünk mostanában a kávézóba, ennek köszönhetően nagyon összebarátkoztunk a személyzettel. Sőt, nekem az a meglátásom, mint ha Dóri, a barátnőm és Csabi, az egyik felszolgáló srác között kezdene kialakulni valami, de ez még nem biztos, viszont izgalommal várom a fejleményeket. Már csak azért is gondolom, hogy valami szikra van köztük, mert mostanában akár hányszor (sokszor) betérünk, mindig Csabi szolgál ki minket „véletlenül”, és sokszor ott is marad beszélgetni az asztalnál. Ilyenkor le sem veszi a szemét Dóriról, és mikor hozzám beszél akkor is őt bámulja. Ez engem nem zavar, mert sok érdekes dolgot tudhatok meg tőle így is.

Már régóta tervezem, hogy nyitok én is egy kávézót, de persze ez nem olyan egyszerű. Egyrészt kell egy szuper hely hozzá, egy csomó tőke, meg rengeteg tuti tipp, hogy mit honnan érdemes beszerezni. A legapróbb részletekre is gondolni kell, és nekem már most is elképesztően jól jön, hogy ki tudom kérdezni Csabit, mert miközben Dórit bámulja, elárulja a kulisszatitkokat, és én fel tudok készülni, hogy mikor majd megnyitom álmaim kávézóját, mindent tudjak, amire szükségem lesz.

A minap például elmesélte nekem, hogy beszállítót váltottak a gázpalackokhoz, mert az előző nagyon sokszor elfelejtette kihozni a rendelést, és olyankor sem szénsavas üdítőt, sem csapolt sört nem tudtak adni a vendégeknek, ami vér ciki volt, mert az étlapon viszont rajta van, és 6-8-ig amúgy is csapolt sör akciót tartanak, olyankor mindenki azt rendel.

Többször is szóltak az előző beszállítónak, aztán mikor megelégelték, hogy nincs változás, szerződést bontottak, és megbíztak egy másik céget. Már 3x is szállított nekik az új gázpalackfutár, és eddig nem volt semmi probléma, mindegyik esetben pontosan akkor és azt hozta, amire szükség volt, nem késett és nem keverte el a rendeléseket. Ez az előző cég bakijai után tiszta felüdülésnek számít. Ráadásul az új, megbízható cégnél a co2 palack ára is sokkal alacsonyabb, mint az előzőnél volt, és mivel nagy mennyiségben rendelnek, így ez is nagyon fontos szempont számukra. Gyorsan el is kértem a palackos elérhetőségét. Nem mondtam, hogy miért kell, Csabi meg annyira el volt foglalva Dóri bámulásával, hogy nem is kérdezte, csak lediktálta a weboldalt, én pedig hazaérve felírtam a listámra, ahova azoknak a cégeknek az elérhetőségét írom, akiktől rendelni fogok majd, ha egyszer megnyitom a kávézómat. Már sok ideje gyűjtögetem ezeket az információkat, és ma megint egy hasznos információval lettem gazdagabb.

Természetesen felmentem a weboldalukra is és szétnéztem, mit lehet még rendelni tőlük. Gázpalack fronton, azt gondolom, amire az embernek szüksége lehet, náluk van. Nem csak co2 palackot lehet rendelni, hanem például több félét a hegesztéshez, természetesen pb palackot is és még oxigént vagy nitrogént is, ami csak kell. Gyorsan szóltam is Apunak, aki szintén sokat mérgelődik, mert nem találja meg hegesztéshez a megfelelő palacklelő helyet, hogy én most találtam egy nagyon megbízható céget, próbálja ki. Nagyon örült neki, és meg is ígérte, hogy holnap rendelni fog tőlük, aztán elmeséli nekem a tapasztalatait.

Visszatérve Csabira és Dórira: habár nagyon szurkolok nekik, hogy összejöjjenek, ennek ellenére remélem, hogy ha megtörténik a várva várt csoda, és Csabi végre elhívja randevúzni Dórit, nem változnak meg gyökerestől a dolgok, és továbbra is kapom a jobbnál jobb információkat. Sok mindent nem tudok még, és fájna elveszíteni ezt a szuper információforrást.