Már sok városban ittam kávét, most már Tihanyt is kipipálhatom

Annyira szeretem a kávét, hogy képes lennék szinte bárhova elutazni a legjobb kávékért, kávékülönlegességekért. Nem vagyok azért finnyás, a sarki presszó olcsó, zaccos kávéját is tudom élvezettel szürcsölgetni, de persze a frissen darált kávé a kedvencem. Próbáltam már nagyon sokféle kávét, különböző elkészítési módokon, legyen az kotyogós, előre darált, filteres, újhullámos vagy akár instant. Az instant kávékat sem vetem meg, bevallom, néha, amikor gyorsan szeretném elkészíteni a reggeli italt és nem akarok túl nagy mennyiségű koffeint bevinni, inkább egy adag instant kávéhoz nyúlok, de abból is a jó minőségűhöz, ami nagyon finom. Az egyik barátnőm szintén ilyen mániákus kávéivó, vele nagy szenvedélyünk együtt felfedezni új kávézókat, gyakran kipróbálni valami újfajta kávét vagy helyszínt.

Gyakran járunk együtt kirándulni, néha több barátunkkal együtt, máskor csak kettesben. Ilyenkor persze a program elmaradhatatlan része, hogy beüljünk egy helyi kávézóba. Szinte gyerekes izgalommal vagyunk képesek válogatni a rendelkezésünkre álló helyszínekből, hogy vajon melyik a legjobb és melyikbe érdemes beülni. Ilyenkor nézünk ajánlásokat is, hogyha nem ismerjük a helyet és ismerősünk sem járt még ott. Mindig tudunk ilyenkor valami izgalmas, új élménnyel gazdagodni, még ha az átlagember szemében ezek csak átlagos kávézók is. Egy-egy hosszabb kirándulást vagy túrát, városnézést még jobban fel tud dobni, ha közben megállunk pár percre egy finom kávéra. Legutóbbi kirándulásunk a Balatonnál volt, amikor lementünk hárman lányok egy napra, ugyanis kitaláltuk, hogy menjünk el vitorlás hajózni. Az egyik barátnőm a cégével volt vitorlázni, mert az egyik meetingen felmerült a csapatépítő ötletek között, és végül ezt szavazták meg. Azt mondta, hogy fantasztikus élmény volt és mindenképpen el kell mennünk együtt is.

Én is nagyon jó csapatépítő ötletnek tartom a vitorlázást, mondják is, hogy egyre népszerűbb manapság oda menni csapatépítő tréningre. Mondta a barátnőm, hogy a BalatonPro nevű cég által mentek, több hajót is kaptak és mindegyikkel jött egy képzett vezető. Ő egyben túravezető is volt, mindig beszámolt róla, hogy épp merre járnak, mit látnak, tudta, merre érdemes hajókázni. A túlparton kikötöttek Tihanynál egy pár órára, elmentek étterembe és sétáltak is sokat. Utána visszahajóztak Siófokra, a kiindulóvárosba és mindenki nagyon jó élményekről számolt be. Lefoglaltunk a megfelelő időpontra jó előre egy kisebb hajót, hogy nehogy elkapkodják előlünk az időpontokat. A BalatonPro-nál bármilyen diverzitású társasághoz tudunk találni megfelelő hajókat és programokat, ugyanis nagyon nagy a választék a szolgáltatásaikból. Nemcsak vitorlásokat lehet tőlük kölcsönözni, hanem szerveznek céges konferenciákat, egyéb rendezvényeket és szárazföldi programokat is. Ez például egy csapatépítő tréning esetében nagyon jól jön “B” tervnek, ha esik az eső.

A minimum időintervallum, amire bérelhetünk hajót, az 2 óra, ez pont elég arra, hogy belekóstolhassunk a vitorlázás élményébe, viszont akkor sem túl sok, ha valakinek nem jön be a dolog. Nagyon rugalmasan kezelik a programokat és a bérlés idejét, akár egész hétvégére is van lehetőségünk hajót bérelni. Nagyon jól hangzik, főleg, hogy ilyenkor bent is alszunk a vitorlás belsejében. Nagyon izgalmas lehet, ha most nem is, de egyszer tényleg ki kéne próbálni. Siófoki indulást választottunk mi is, mert szeretjük Siófokot amúgy is, de egyébként több városban is van kikötőjük, ahonnan szintén lehet hajóindítást kérni. Mi is kikötöttünk a túlparton Tihanyban, és persze az első dolgunk volt, hogy körülnézzünk kávézó után kutatva. A kapitányunk ajánlott egy jó helyet, beültünk és nem is csalódtunk. Aztán persze bejártuk Tihanyt, amennyire tudtuk, gyönyörű volt. Az idő is kedvezett a kirándulásunknak szerencsére, nem volt túl meleg, pont kellemes időjárást kaptunk. A hajózást is nagyon élveztük, tényleg érdemes volt kipróbálni. Bátran ajánlom csapatépítő ötletként, lánybúcsúra, szülinapi bulira vagy csak úgy kikapcsolódásként is.