Hogyan jutottunk el egy csésze kávétól a monumentális polcrendszerig

Aki csak ismer, tudja rólam, hogy imádom a kávét. Épp ezért egy idő után már nem volt elég a házilag főzött kotyogósom – habár ígyis elég jó kávékat tudtam készíteni. Tudatosan is elkezdtem járni a különlegesebbnél különlegesebb kávéházakat. Meg akartam tudni, sőt kóstolni, hogy miben más például egy indonéz kávé és egy olasz cappucino – már ha csak a feketekávé részét nézzük.

Egy ilyen túrám során akadtam rá egy kívülről kevésbé feltűnő, ám belülről kész kávémennyországnak tűnő kávézóra. A különlegessége az volt, hogy nemcsak a kávézórészbe, hanem a raktár és feldolgozó műhelybe is bemehettünk.

Ahogy beléptünk, megcsapott a jól ismert kávé aroma, de mégsem ez volt az, ami a legjobban felkeltette az érdeklődésemet. A nagy helységben megláttam egy nagy acélos kinézető polcot, melyen sorba rendezve álltak a hatalmas kávés zsákok, örlőgépek és egyéb eszközök. Először csak az tűnt fel, vajon hogy bír el egy ennyi súlyt egy polcrendszer egymagában.

Kifelé menet aztán nem bírtam már tovább és rákérdeztem az említett tárgyra. A vezető nagyon rendes volt és öt perc múlva már át is küldte nekem emailben a http://www.rackinglog.hu/termekek/raklapos-allvanyrendszer/statikus-polcrendszer/ weboldalt, melyen pontosan meg tudtam nézni az említett polcrendszer részleteit.

Kiderült, hogy ezek a legnépszerűbb fajta polcrendszerek, mivel nagyon nagy terhet képesek elbírni, ráadásul sokoldalúak. A rajtuk pihenő raklapokat általában fából vagy műanyagból készítik, így kifejezetten erősek, nagyobb hordókat vagy épp kávészsákokat is lehet rajtuk tárolni. Gyakorlatilag mindent, ami szemszájnak ingere. nagy teherbírás

A családunkban mindenkinek már tulajdonsága tetszett meg, anyukámat a polcrendszer jó alakíthatósága fogta meg, apámat a könnyen áttekinthető raktárkészletet méltányolta, míg a bátyám azt, hogy kint és bent is lehet egyaránt használni. Ami engem illet nekem egyrészt az áttekinthetősége tetszett és az, hogy közvetlenül elérhető minden raktárkészlet.

Mivel apámnak egy autószerelő műhelye és kereskedése van, éppen ideális lenne egy ilyen kint is és bent is. Különösképpen azért, mert autó alkatrészeket, nehéz gumikat, abroncsdarabokat, különféle szerszámokat, emelőket, feszítővasakat, felniket és lámpákat is tárolhatunk rajtuk egyszerre. Hisz nem minden polcrendszerről mondható el, hogy akár 40 ezer kilót is elbír egyszerre.

Apám elkezdte nézegetni az oldal további kínálatát és rögtön megtalálta magának a nagy Ő-t, a Salgó polcot. Ez azért is nagyon fontos neki, hiszen egyrészt rozsdamentes acélból van, így nem rozsdásodik, másrészt pedig a kisebb alkatrészek, mütyürök és dísztárgyak áttekinthetően, rendszerezve elférnek rajta. Ráadásul csavarmentes is! Ebből rögtön kettőt is rendelt, egyet a műhelybe, egyet pedig a nappaliba, hogy a temérdek könyvünket végre fel tudjuk pakolni egy olyan száraz helyre, ahol átláthatóan használni tudjuk őket.

Amikor elküldtük a rendelésünket, üzenetben felvettük a kapcsolatot az egyik kollégával, aki nagyon kedvesen és profin el is látott minket tanácsokkal a méretek és a tervezés terén. Amikor a cég elkészült a tervekkel, átküldték nekünk az előtervezetet, majd apám néhány méretbeli változtatással visszaküldte, így kaptuk meg tőlük a tökéletes végleges verziót.

Ami a beszerelést illeti, tökéletesen meg voltunk elégedve. A szakemberek néhány nappal később leszállították nekünk az árut, sőt be is szerelték, valamint utóigazításokat végeztek ott, ahol kellett. Ezeket a szekrényeket – ahogyan azt élőben is láthattuk – mozgatni is lehet, újratervezni ízlés szerint, hogy melyik polcot hova szeretnénk rakni.

Ilyen méreteknél ez elengedhetetlenül fontos és praktikus tulajdonság. Mióta berendeztük és felpakoltunk a polcrendszerekre, azóta a műhelyben, a garázsban és a nappaliban is rend van. édesanyám lelki békéje is helyreállt a beállt változásoktól.

Nemsokára készítettem is egy képet a kávébolt üzletvezetőjének, hogy ő is láthassa, hogy milyen jól sült el az ő jó ötlete, Azóta is tartjuk a kapcsolatot, visszajáró vendég lettem az üzletébe és azt kell, hogy mondjam, megéri. Hiszen nemcsak finom kávékat ihatok, de rendelhetek tőle, akár tonnaszámra is kávébabot, hiszen most már van hol tárolnunk!