Kávézói szülinap- héliumos lufival és néhány problémával

Nagy dolog, amikor az ember 25 éves lesz, úgyhogy a legjobb barátnőmnek valami tényleg különleges dolgot szerettünk volna szervezni. Mindenkit meghívtunk a baráti körből, legalább 50 ember összegyűlt, aki biztosra mondta, hogy jön. Mivel évek óta van egy kedvenc belvárosi kávézónk, ahol a pultosokkal és tulajdonossal is jó barátságban vagyunk, megengedték, hogy egyik péntek estére kibéreljük, hozzáteszem nagyon baráti áron, és ott tartsuk meg az 50+ emberek ünnepségünket.

A tulajdonos, mivel nagyon szeret minket, felajánlotta, hogy kávés süteményt csinál nekünk, amihez az általa összeválogatott pörkölt kávét használja. Nagyon finom, azt elmondhatom!

Mindenki más meglepetéssel akart készülni, az összes vendég egyenként egy pici aprósággal jött, de amit tudtunk, hogy imádni fog, az a héliumos lufi volt. Úgyhogy azt találtuk ki, hogy veszünk 25 héliumos lufit az évei tiszteletére, így mindenkinek lesz egy fél lufija arra, hogy vicces hangon elénekelje az egyik hupikék törpikék slágert vagy Rihanna dalt. De persze még mielőtt megérkezik a szülinapos, be kell készíteni minden lufit, minden embert a székek mellé állva, minden két ember fog egy lufit, és amikor a barátnőm belép, egyszerre engedjük fel a ballonokat. A képzeletemben ez a látvány elég menőn nézett ki, úgyhogy mindenkivel lebeszéltem.

Már csak be kellett szerezni a 25 lufit, amit tudtam, hogy egyszerű lesz, mert ismerünk egy ajándékboltost, ahol van héliumos lufi töltés a hét minden napján, ezen nem aggódtam, nem is akartam korábban megvenni feleslegesen, hiszen elég viccesen néztem volna ki 25 héliumos lufival a villamoson egyedül. Úgyhogy a többiekkel megbeszéltük, hogy 10-en velem jönnek megvenni a szülinap kezdete előtt két órával. A többiek lassan gyülekeznek a kávézóban és 7-kor el is kezdődhet az ünnepség.

Aznap el is indultunk délután 4 körül a lufishoz 11-en, és nagyon vidámak voltunk, mindenki örült, hogy együtt lesz a nagy csapat. Úgy tűnt, az idő is a kezünkre játszik, kint is ragyogott minden. Csak akkor fagyott le az arcunkról a mosoly, amikor megérkeztünk és megrendeltem, hogy felfújatnánk a 25 ballont. Akkor közölte velem az eladó, hogy nem tudja, mit mondjon, mert kifogyott a palack.

Már megrendelte, de csak két órával ezelőtt, így nem tudja, mikor érkezik majd. Fancsali képpel álltunk, ötlet nélkül, hogy most akkor mi legyen. Elkezdtünk tanakodni, és jó 20 perces vita után, amikor már kezdtünk lemondani az ötletről, megérkezett a felmentő sereg, odaért a hélium gázpalack csere hőse, és mi mind fellélegeztünk.

Miközben kicserélte a palackot, elmesélte, hogy a web áruháznál dolgozik, ahol mindenféle gázpalackok cseréjét, töltését és kiszállítását vállalják, kis és nagy mennyiségben is, és hogy eléggé mázlink volt, mert elég sok címet kapnak, és 1-2 napon belül sokszor szállítanak ki, de ez esetben pont a közelben jártak, és be tudták hozni nekünk, ezért érkezett meg néhány órán belül a hélium. Mindenki rá is keresett a csodás weboldalra és áldotta a nevüket. Nagyon örültünk és sokáig dicsértük, hogy mennyire vevőközpontúak és tényleg segíteni akarnak még az úgymond kis embereknek is, hiszen mindenféle méretben és űrtartalommal, mennyiségben lehet rendelni tőlük.

Innentől már csak kb. 15 perc volt, míg a lufikat felfújták nekünk, így még bőven visszaértünk a szülinapra. Még szerencse, hogy a maximalizmusom miatt kicsit korábban indultunk. Azért így, hogy nem egyedül vittem a lufikat is elég nagy látványosság lehettünk a BKV járatokon, a sok színes lebegő légballonnal, de immár nevetgélve.

A felköszöntés pedig pont úgy sikerült, ahogy elterveztük, szokatlan pontossággal engedték el a lufikat, a barátnőm annyira örült és meghatódott, hogy alig bírt megszólalni az örömtől. Mindenesetre sikerült egy felejthetetlen negyed évszázados bulit rittyenteni neki, hála a tulajdonosnak, a barátoknak és a gázpalackosoknak.