Jó tanácsok a kávézóban

Pár napja a kedvenc kávézómban üldögéltünk egy barátnőmmel, Sacival. Szinte minden nap megjelenek a helyen, legalább egy kávé erejéig. Azért hívtam el kávézni, mert ki akartam kérdezni arról, hogy milyen úton-módon tett szert a céges autójára. Ő elég jól utánajárt a dolognak, mielőtt belevágott volna.

A férjemmel most mi is úgy tervezzük, hogy beszerzünk pár autót a vállalkozásunk számára. Az autóval rendelkező munkavállalóink nagy része ugyanis távozott a cégtől. Most 3 olyan ember is dolgozik nálunk, akiknek van jogosítványuk, de autójuk nincsen. Ahhoz, hogy megtartsuk a cégünket a megfelelő színvonalon, szükségünk van legalább 2 autóra is. Viszont nincs rá meg az anyagi keretünk egy összegben. Tehát úgy láttam, vagy a hitel, vagy a lízing lehet opció számunkra.

Saci azt mondta, hogy gondolkodjak el a tartós bérleten is. Azt mondta, van egy weboldal, ahol elég jól leírják a konstrukciók közötti különbséget, ott részletesen is tudok olvasni a tartós bérletről. Azt mondta, el is küldi nekem a linket, és nézzem meg. Ők már 4 db autót bérelnek, és jobban jönnek ki vele anyagilag, mintha hitelt fizetnének. Mondta, hogy mutassam meg a férjemnek, Pistinek is, rágjuk át magunkat a dolgon, és ha van valami kérdésünk, akkor nyugodtan tegyük fel.

Mi este otthon meglátogattuk a Saci által küldött honlapot. Tényleg nagyon érthetően írtak a tartós bérletről.

Pisti először kicsit ódzkodott a dologtól, de miután elolvastuk a cikket, ő is arra jutott, hogy jobb, ha a bérletet választjuk. Részletesen átbeszéltük a dolgokat, és arra jutottunk, hogy igazából még nem tudjuk pontosan, hogy a későbbiekben hogy fogjuk csinálni a dolgokat, ha például találunk olyan munkaerőt, akinek autója is van, akkor inkább kifizetnénk neki a benzin- és amortizációs díjat. De ha most hitelre veszünk egy vagy két autót, és aztán felveszünk valakit, akinek van is kocsija, akkor fölösleges volt az egész procedúra.

Azért még felhívtam egy-két kérdéssel Sacit, hogy a részleteket is pontosítsuk. Sikerült is nyélbe ütnünk a dolgot, Saci még azt is megmondta, hogy melyik ügyintézőt kérjük, melyikkel voltak nagyon megelégedve.

Úgy megörültünk annak, hogy sikerül elintéznünk a dolgot, hogy elhatároztuk, megünnepeljük az eseményt. Elugrottunk Saciért meg a férjéért, és visszatértünk a kedvenc kávézónkba. Olyan sok időt töltök ott, hogy rendszeresen rendelek ételt a kávézóba. Most is így tettünk, egy óriáspizzát rendeltünk a helyre, ami akkor érkezett meg, mikor mi. A vacsora után rendeltünk még egy-két italt, Pisti hősiesen bevállalta, hogy nem fogyaszt alkoholt, ő csak kávézott. Amúgy sem szeret nagyon inni, azt mondta, tini kora óta nem kívánja az alkoholos italokat. Szökőévente megiszik egy-egy sört, de én jóval többet bulizom, mint ő.

Szóval jól sikerült a vacsora, másnap pedig el is kezdtük intézni a tartós bérlet igénybevételét. Remélem, minden rendben megy majd.