Anyukák a kávézóban

Amióta anyuka vagyok, nagyon megszaporodott a dolgaim száma. Persze, én erre vágytam egész életemben, ezért ez egyáltalán nem jelent problémát, de néha nekem is szükségem van arra, hogy kikapcsolódjak, kiszakadjak az anya létből, és magammal foglalkozzak. Szerencsére, van ehhez partnerem, az egyik legjobb barátnőm, akivel nagyon egyszerre halad az életünk. Kb. egyszerre mentünk férjhez, egyszerre lett gyerekünk, és most egyszerre tört ránk a lázadás, mikor is úgy döntöttünk, hogy egy egész napot a magunkévá fogunk tenni, amikor is csak mi ketten vagyunk a fontosak, és mi ketten számítunk.

Ilyenkor általában elmegyünk vásárolgatni, néha sportolunk is, és van, hogy beülünk, és kényelmesen megiszunk egy csésze, finom kávét. Ilyenkor szoktuk kibeszélni az élet nagy dolgait, és meséljük el egymásnak, mi történt aktuálisan a héten. Persze, ilyenkor sem tudjuk magunkat függetleníteni a szerepeinktől, mert egy anya, az már csak anya, és a történések az életében is 99% -ban e köré szerveződnek. Nincs ez másképpen nálunk sem.

A múltheti nagy esemény az az volt, hogy átbeszéljük, ki, mit vesz a gyerekeknek karácsonyra. Egy jól felkészült édesanya tudja, hogy nem szabad ezt a kérdést az utolsó pillanatra hagyni, mert akkor csak agyvérzés lesz belőle, érdemes időben meggondolni, mikor, hol, és mit fogunk beszerezni.

A barátnőm hatalmas kutatómunkát végzett, megnézett több fórumot is, és arra jutott, hogy idén interneten fog vásárolni. Sokkal gyorsabb, egyszerűbb, házhoz hozzák, nem kell utána szaladgálni és idegeskedni. Nem is értem, hogy én hogy nem gondoltam még eddig erre. Egy kávézóban töltött délelőttön kell rájönnöm, hogy léteznek online játékboltok? Na, mindegy, nincs ezzel baj, minden jó, ha a vége jó, végül is nem akkor döbbentem rá, mikor a gyerekeim már felnőttek, szóval nincs minden vesztve. Ha belegondolok, hogy mennyi idegtől, és strapától megkímélhettem volna magam, ha erre hamarabb rájövök, de most már mindegy, nézzünk előre.

Szóval online fogunk ajándékokat venni, ezt már megbeszéltük, ez után következett annak kitalálása, hogy mit. Az én lányom 7 éves, így kézenfekvő, hogy Barbit, vagy babát kap majd. Szerencsére erre is volt az én drága jó barátnőmnek tippje, hiszen ők nem olyan régen, a saját lányuk születésnapjára vásároltak egy Llorens sírós babát, és az óta is el vannak tőle teljesen ájulva. nagyon élethű, borzasztóan szép kisbaba, de ami a legjobb, hogy hangosan sír, így az embernek tényleg az az érzése, mint ha egy igazi kisbaba lenne. És olyan anyagból is van, ami a gyerekekre egyáltalán nem ártalmas, így bátran meg lehet vásárolni őket, és a legnagyobb nyugalomban lehetünk, miközben a csemeténk ezzel játszik.

Már csak az volt a kérdés, hogy hol lehet beszerezni ezt a csoda babát. A barátnőm szerint a játékwebshop oldalán vannak a legszélesebb választékban Llorens babák,  így mindenképpen ott nézzem meg először. Ő szokott onnan vásárolni a gyerekeknek, és nagyon szereti, mert már sokszor megtapasztalta, hogy minden simán meg, ha onnan rendel. Nem kell semmi miatt idegeskedni, csak megrendeli, kiküldik futárral, kifizeti és kész is. Szóval bátran meri ajánlani nekem is, ha nem akarok az online játékwebáruházakkal kísérletezni. Bele sem gondoltam, hogy egy ilyen online vásárlással meg is szívhatom, mert egyáltalán nem biztos, hogy megbízható a webáruház, és érdemes lenne olyat választanom, amelyikkel már van valakinek pozitív tapasztalata. De így végül ez is megoldódott, és tudom, honnan kell vásárolnom, ha szuper ajándékot akarok a gyerekeknek, és minél kevesebb fejfájást magamnak.

 

Mikor erről beszélgettünk, felrémlett bennem az én első babám. nagyjából hasonló korú lehettem, mint az én gyerekem most, és emlékszem, én is karácsonyra kaptam. Már nagyon vágytam rá, mert a barátnőimnek már mind volt babája, de nekem csak kukoricacsuhéból volt egy, amit a mamám készített. Azt is nagyon szerettem, de nagyon szerettem volna én is egy élethűbbet, ami úgy néz ki, mint egy igazi baba. Aztán addig mondogattam, míg meg is kaptam, amit szerettem volna, ott várt a karácsonyfa alatt az én drága Zsuzsi babám. Soha életemben nem fogom elfelejteni, hogy milyen nagyszerű érzés volt először a karomba venni, és úgy ringatni, mint egy igazi kisbabát. Emlékszem, hogy olyan érzés is volt, és a gyermeki fantáziámmal simán elképzeltem, hogy igazi kisbabám van.

 

Azt szeretném, ha az én kicsikémnek is ugyanilyen érzése legyen az első babájával. nem félek annyira, mert neki is nagyon jó a képzelő ereje, és nagyon jókat tud játszani, akár egyedül is, szóval biztosan szuper nagy sikere lesz az új Llorens babának.

 

Szerencsére a fiam esetére is volt a barátnőmnek jó ötlete. ő egy autós versenypályát vesz majd a saját fiának, ezért én is kigondoltam, hogy nekünk is megfelelő lenne valami ilyesmi. de mesélt még valami mágneses építőről is, de a legfontosabb tanácsa hogy nézzek szét jó alaposan ezen a játékwebshop weboldalon, mert nagyon széles a választék, és nagyon sok játék közül lehet válogatni. A vásárlást pedig töredék idő alatt is el lehet végezni, és még a gyerekeket sem kell lepasszolni hozzá. Még ehhez a heti egy alkalomhoz is olyan nehéz megfelelő bébicsőszt találni, egy karácsonyi bevásárlás meg kész rémálom lenne ilyen szempontból, így nagyon jó, hogy nem kell elmenni. Csak leülünk este, apával a gép elé, kiválogatjuk a játékokat, bepakoljuk őket egy virtuális kosárba, rányomunk a megrendelés gombra, és várunk, míg megérkezik. Ennyi az egész.

 

Mondhatnám, hogy ez a kávézás igazán hasznos volt, de nem fejezném ki vele a lényeget. Tulajdonképpen az életemet mentette meg a barátnőm azzal, hogy ezeket a nagyon hasznos tippeket adta nekem. Nem csak abból a szempontból, hogy így a legtökéletesebb ajándékokat tudom megvenni a gyerekeknek, de azért is, mert így egy csomó időt spórolhatok, amit a gyerekekre, és nem utolsó sorban magamra is fordíthatok. Mert egy teljességgel boldogtalan anyuka, képtelen boldoggá tenni a gyerekeit, a családot. Ezért aztán az is nagyon fontos kötelességünk, hogy a saját boldogságunkkal törődjünk. Ahhoz pedig az kell, hogy időt szánjunk önmagunkra. Nagyon sajnálatos, hogy ezt nagyon sok édesanya elfelejti, és hogy sok apuka sem támogatja a feleségét ebben.

 

Pedig minden család annyira harmonikus, amennyire a benne szereplő emberek azzá tudják tenni. Mi, most már kivételesen odafigyelünk erre, és mindenkinek, akinek fontos a mentális higiénia, azt javaslom, szánjon időt a saját lelkének felvértezésére, a külsőjének karbantartására, hogy a gyerekek is ezt a pozitív példát lássák, és felnőtt korukban majd kiegyensúlyozott módon élhessenek, és ők is a jó példát vihessék tovább. Az egész folyamatot pedig kezdhetjük azzal, hogy az interneten vásároljuk meg a karácsonyi ajándékokat.