Így kerültek a szomszéd étterembe új aluminium edények a segítségemmel

Egy kávézóban dolgozom, és nagyon szeretem a munkámat. Érettségi után döntöttem a barista képzés mellett, és annyira megtetszett, hogy az is maradtam, nem tanultam tovább. Egyszerűen otthon érzem magam a kávék, forró italok világában, és nagyon örülök, hogy sikerült megvetnem a lábam egy kellemes, családias kávézóban. A szomszédban egy étterem üzemel, tehát a vendéglátásnak ez a része is elérhető közelségben van, bár az a része sosem vonzott. Így viszont az évek alatt volt alkalmam megismerkedni az ott dolgozókkal is, lévén a belső udvar közös, mindannyian oda járunk szusszanni egyet. Így barátkoztam össze az egyik ottani szakáccsal, akivel a munkán kívül is tartjuk a kapcsolatot. Ő panaszkodott nekem legutóbb, hogy nagyon leharcoltak már náluk az aluminium edények, és mielőbb szükség lenne már pár újra. Szerencséje, hogy ismer, mert nagyon hamar tudtam neki ajánlani egy üzletet, ahonnan könnyedén megoldható volt a probléma.

Az aluminium edények érdekes részét képezik a konyhai felszereléseknek, és nem is mindenki szereti használni őket. Sokan esküsznek inkább a nemesacélra, vagy éppen a bevonatosra. Az alumíniumnak van egy olyan tulajdonsága, hogy nagyon könnyű, így vastagabb falú edények is készíthetők belőle anélkül, hogy két ember kellene a megemelésükhöz. Az aluminium edények ugyanúgy ellenállnak a korróziónak, nem rozsdásodnak, nem kezdik ki őket az ételekben található savak. És mivel ez az anyag jobb hővezető, mint az acél, hamarabb át is melegszenek és egyenletesebb hőleadást biztosítanak. Azonban nem árt vigyázni, mert az alumínium-oxid káros az egészségre, éppen ezért ilyen edényben soha nem szabad ételt tárolni, csak főzni. Emellett a mosogatással is vigyázni kell, nem szabad őket erősen súrolni, és bizonyos összetételű tisztítószerektől is óvakodni kell. Összességében viszont elmondható, hogy ha bizonyos profik ezt választják, akkor lehet bennük valami.

Szóval a barátom panaszán felbuzdulva keresgéltem kicsit, és ráakadtam a Hunnia Kristály weboldalára, ahol a rozsdamentes acél mellett aluminium edények is vannak a kínálatban szép számmal. Mivel ezekre is van igény, miért is ne forgalmaznának ilyeneket? Természetesen az oldalon is leírják azokat a kockázatokat, óvintézkedéseket, amikről tudnia kell a vásárlónak, de aki ilyet vesz, az valószínűleg úgyis tisztában van vele. Fogalmam sem volt, hogy milyen méretű és fazonú aluminium edények kellenek odaát a konyhába, úgyhogy elküldtem neki az ezekkel foglalkozó első aloldalt, onnantól pedig rá van bízva, hogy milyen ügyes, mit tud megtalálni. Ha ekkora választékban sem talál olyat, ami a kedvére van, akkor majd megoldja magának.

Szerencsére azonban nem kellett tovább keresgélnie, nagyon is elégedett volt az általam küldött oldalon találtakkal. Másnap már újságolta is, hogy reggel az első dolga volt megtárgyalni a főnökkel a dolgot, és miután megmutatta neki a webhelyet, amit küldtem neki, már ő is nyitott volt a dologra. Elismerte, hogy bizony, eljött az ideje, hogy áldozzanak kicsit néhány új aluminium edények vásárlására, de ez részükről sokkal inkább befektetés, semmint pénzkidobás. A jó eszköz ugyanis meghálálja és visszahozza az árát. Szóval, ha esetleg más is ilyesmit keresgélne akár magának, akár másnak, csak javasolni tudom a hunniakristaly.hu oldalt, mert nem fog csalódni!