Rendeljük meg a motorgumikat egy finom kávé mellett

Gyerekként sosem értettem, hogy miért szeretnek a felnőttek annyira kávézni. Néha persze belekóstoltam abba, amit a szüleim iszogattak, de egyáltalán nem voltam meggyőzve. Túl keserű volt ez a lötty, ami elvileg a kedvenc része volt a napjuknak. Az iskolában persze felszolgáltak tejeskávét, ami már sokkal inkább az ínyemre volt. Ettől függetlenül, hosszú évek kellettek, mire elkezdtem saját kedvtelésből kávét inni.

Ehhez egyébként annyi magyarázatot fűznék, hogy rám nagyrészt nincs olyan hatással a kávé, mint általában az emberekre. Nagyon ritkán érzem azt egy pohár kávé után, hogy felpörögtem és készenállok a munkára. Megtörténhet azonban az ellenkezője is ennek az egésznek. Mégpedig az, hogy a kávétól fáradt és rosszul leszek. Valamiért egyszerűen az idegrendszeremet túlterheli a koffein és hosszú órák kellenek, mire eltűnik ez az érzés.

A kávé ezért számomra mindig is egy nagyon rituális dolog volt, amit csak megfelelő napszakokban szoktam fogyasztani. Reggel például mindig is szerettem kávézni. Nagymamám sokkal finomabb kávét csinált, mint ami otthon volt, de ezt is sok cukorral tudtam csak meginni. Ez pedig az általános mottómmá vált ebben a témában. Nekem az volt a legjobb kávé, amiben már annyi tej és édesítő volt, hogy alig éreztem azt, hogy kávét iszom.

Mikor azonban megismerkedtem a barátnőmmel, egy hatalmas fordulópont következett az életemben. Mivel ez a lány elvitt egy kézműves kávézóba, ahol ki volt írva több helyen is, hogy ne rakj cukrot a kávéba, próbáld ki először nélküle. Én ezt az állítást hatalmas kétségekkel fogadtam, különösen miután megláttam, hogy mennyibe kerül egy csésze kávé náluk. De szeretek új dolgokat kipróbálni, úgyhogy betartottam a szabályukat.

És teljes döbbenet volt, mikor az első korty után nem jött a szokásos keserű íz. Az itt kapható kávé krémes és selymes. Azóta is, ha tehetem, mindig ilyen kávézókba járok. Olyan volt ez az élmény, mintha egy kirakós hiányzó darabja végre a helyére került volna.

Hasonló érzés volt, mikor rátaláltam a motortire webshop oldalára. Most már hosszú évek óta szeretek motorozni és akiknek van motorjuk, azok tudják, hogy ez egy olyan életérzést, amit sehol máshol nem lehet megkapni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy motor karbantartása ne járna gondokkal. Épp ellenkezőleg! Sokszor ez volt a legnagyobb problémám, ha motorozásról volt szó. Különösen a gumi rendelést nem szerettem, mert a helyi boltban általában nem volt olyan választék, amire nekem lett volna szükségem.

Egy motoros ismerősöm azonban azt mondta, hogy ő már régóta nem jár boltba. Helyette a motortire webshop oldalát használja a motorgumi rendelésre. Én korábban még nem próbálkoztam ilyen internetes megoldásokkal, de adtam a barátom szavára és felmentem a motortire webshop oldalára. Mivel tényleg zöldfülű vagyok a netes témában, ezért nagyon hálás voltam, hogy az oldal úgy volt kialakítva, hogy még én is rögtön meg tudtam érteni mindent. Nem kellett reklámokat elkattintanom, vagy ajánlatok mellett elmennem. A motortire webshop oldalára belépve csak azt kapjuk, amire szükségünk van: motorgumik széles választékát.

Ha végignéztek a főoldalon, akkor mindig láthatjátok az aktuális ajánlatokat. Szerintem nagyszerű, hogy ezek az infók a kezdőlapon vannak összegyűjtve. Hiszen így ha néha felnéz az ember csak úgy a motortire webshop oldalára, akkor is találhat valami kedvére valót. Az akciós termékek mellett pedig egy kis bemutatkozás is elérhető volt róluk.

Az interneten gyakran érzi azt az ember, hogy minden olyan személytelen. Egy ilyen kis bemutatkozás pedig enyhíteni tudja ezt az érzést. Azért is volt jó megtudni valamit a motortire webshoppal kapcsolatban, mivel az ember nem szívesen bízza rá csak úgy bárkire a motorját. Ebből azonban lejött, hogy a motortire webshop csapata mind megbízható emberekből állt.

Amin még jobban meg voltam lepődve, az a bal sarokban található „youtube” felirat volt. Mivel a motortire webshop csapatának még saját youtube csatornája is van. Innentől már tényleg úgy éreztem, mintha személyesen ismerném őket, hiszen betekintést nyerhettem abba, hogy mit gondolnak az adott termékekről. Összességében tehát ezek az első benyomások mind azt eredményezték, hogy nagy bizalommal kezdtem el böngészni a motorgumi választékot.

Persze lehet egy oldalnak akármilyen választéka, mindig feljön az a probléma, hogy miként lehet leszűrni ezeket az eredményeket. A motortire webshop pedig erre is gondolt, mivel az oldalukon elérhető egy motorgumi kereső funkció. Ez egyébként az első dolog, ami szembe fog jönni velünk és mindenre megoldást kínált, ami miatt korábban aggódtam.

Hiszen egy netes oldalon nem tudjuk megnézni, hogy a gumi pontosan jó lesz-e a járműhöz. Ha egy rendes boltban vagyunk, akkor az eladó nagyrészt ezt biztosra meg tudja mondani. A motorgumi kereső segítségével azonban nem kell majd a kiszállításnál csalódnunk. Mivel a motorunk összes adatát meg tudjuk adni, hogy a legpontosabb találatokat kaphassuk. Még arra is van lehetőség, hogy használt gumik között keressünk, ha esetleg nincs most pénzünk újra.

Ha pedig olyanok vagytok, mint én, és nem tartjátok folyamatosan észben a motorotok összes paraméterét, akkor nagy szerencse, hogy a Motortire oldalát otthonról lehet használni. Hiszen elég csak előkeresni a motorunk műszaki papírját és máris hiba nélkül be tudjuk írni a hozzá tartozó adatokat. Amint pedig készen vagyunk ezzel, elkezdhetjük böngészni a személyre szabott választékot.

És itt döntöttem el, hogy a motortire webshop valóban sokkal jobb és kényelmesebb, mint egy sima bolt. Mivel a termékek egymás alá vannak szedve, a legfontosabb adataikkal együtt. Így könnyen össze tudjuk hasonlítani őket. Ezt egy rendes boltban el sem tudnám képzelni. Persze megkérdezhetjük a boltost, hogy ő mit ajánl, de nem fogja nekünk felsorolni az összes terméket. Plusz az is megtörténhet, hogy nem annyira járatos a témában és fals információkat fog átadni nekünk. A motortire webshop oldalán azonban tudatos döntést hozhatunk arról, hogy milyen gumit szeretnénk a motorunkhoz.

A következő meglepetés pedig az volt, hogy milyen jutányos áron juthatunk hozzá náluk a gumikhoz. Persze egy motorgumi még így sem lesz egy nagyon olcsó mulatság, de rengeteg pénzt meg tudunk spórolni. Ráadásul mindezt el tudjuk végezni az otthonunk kényelméből. Számomra ez egy olyan ajánlat volt, amit semmiképpen nem akartam kihagyni.

Ezért be is helyeztem a kosárba azt a motorgumi párt, ami a legjobban megfelelt az igényeimnek. A rendelés leadása nagyon egyszerű volt, csak pár adatot kellett megadnom. A motorgumi pár napon belül meg is érkezett és pont olyan minőségi volt, mint ahogy azt a motortire webshoptól elvártam volna. Azóta is csak online rendelek motorgumit és sokkal egyszerűbb lett az életem.