Fájdalomtól szabadulva bárhová szívesen megyünk

Viszonylag sokan meglepődnek azon, hogy egyáltalán nem szoktam kávézni. Megmondom őszintén, hogy nem is szeretem, maximum azt a verziót, amiben minimális kávé, és rengeteg cukor, tej, egyéb ilyen nyalánkság van. De persze nem véletlen, hogy ezt az opciót sem erőltetem, mert sok felesleges kalóriának tartom, és egyébként sem éreztem soha, hogy a koffein jó hatással van rám. Bár nagyon ritkán azért egy-egy kólát megiszok, és nem feledkezek meg róla, hogy a teában is van koffein, de elvileg mégis máshogy hat, mint a kávéban található. Nem tudom, hogy ez igaz-e, mindenesetre attól még, hogy nem kávézom, még szívesen járok kávézókba – annyi minden mást lehet enni-inni az ilyen helyeken, és általában a modern kávézókban az enteriőr kialakítására is nagy hangsúlyt fektetnek, ami külön öröm számomra, imádok ugyanis ilyen környezetben lenni. A legjobb barátnőmnek egyébként megvan a néhány kedvenc kávézója a városban, ezért általában ezekre a helyekre megyünk – ami bónusz, hogy mindhárom a környékünkön van, így akár rövidebb, akár hosszabb időre futunk össze, kényelmesen tudjuk megközelíteni. Sőt, az egyikben még pecsétgyűjtő kártya is van, ahol minden tizedik italt ajándékba kapunk – imádjuk ezt a helyet!

Ha viszont olyan a fájdalom, mint például egy porckorongsérv esetén, akkor nincs mese, a gyógytorna prioritást élvez a kávézóba járás felett – a barátnőm pedig sajnos pont ebbe a helyzetbe csöppent. Telefonon azért a kezdetektől beszámolt a Therapy4U-nál szerzett pozitív élményeiről, ahogy javult az állapota, úgy pedig már személyesen is találkoztunk és együtt tudtunk böngészni a therapy4u.hu-n, miközben az élményeiről mesélt. De azt fontos kiemelni, hogy ez egy olyan hely, ahová természetesen nemcsak porckorongsérv miatt fordulhat az ember, hanem gerincferdülés, sportsérülések, ízületi problémák esetén is – de sajnos a végtelenségig sorolhatnám a különböző panaszokat, szerencsére viszont ők megannyihoz értenek. Van a csapatban senior gyógytornász és személyi edző is, és több orvossal is szakmai kapcsolatban állnak. Egyébként a weboldalukon ismerkedhetünk is kicsit a Therapy4U gyógytornászaival, valamint a Back 2 Balance koncepcióról is olvashatunk az egyik menüpontban. Számomra nagyon szimpatikus volt az elmondottak alapján is a csapat, de a weboldal kellően megtámogatta ezt a jó érzést bennem, pláne a fotóval társított bemutatkozók és a Back 2 Balance mögött álló tudásanyag és szándék megismerése. A célja ugyanis minden kliensnek ugyanaz: a lehető leginkább fájdalommentes mindennapok. Ez pedig kitartást kíván, de ha olyan szakemberek kísérnek az úton, mint a Therapy4U gyógytornászai, akkor mindez nem is lesz olyan bonyolult. Először úgyis állapotfelmérés történik, az eddigi tünetek, kórképek átbeszélése, és utána kezdődhet meg a közös munka. Az esetek döntő részében több módszert ötvöznek a szakemberek, így érhető el ugyanis a teljes felépülés és tünetmentesség.

A porckorongsérv egy olyan dolog, ami magától értetődően nem várhat a segítséggel, de vannak még ezen kívül olyan állapotok is, amelyekkel nem feltétlen érezzük, hogy érdemes gyógytornára mennünk. De nem kell itt szélsőséges gondolni: a beszűkült mozgások, az ülő életmód, a rossz tartás mind arra sarkallhat bennünket, hogy tegyünk önmagunkért és a testi egészségünkért. Ugyanis ami hosszú ideje áll fenn, arra hajlamosak vagyunk nem problémaként tekinteni, kényszerből együtt élni vele, a Therapy4U csapat és a Back 2 Balance módszer segítségével ugyanakkor új életet kezdhetünk és visszakaphatjuk a szabad mozgás örömét.

porckorongsérv

A barátnőm beszámolója alapján el is mentem magamnak a therapy4u.hu oldalt a könyvjelzők közé, ha esetleg bármelyik ismerősöm gyógytornászt keresne a jövőben Budapesten. Ahogyan őket, benneteket, olvasókat is csak arra tudlak biztatni, hogy tegyétek meg a szükséges lépéseket afelé, hogy a lehető legolajozottabban működő testben élhessétek a mindennapjaitokat! A therapy4u.hu oldalra pedig érdemes ellátogatni a leírásokért, bemutatkozásokért, ahol az összes ár és a közös munka megkezdésének menete is megtalálható. A helyszín ráadásul jól megközelíthető, hosszú nyitvatartásukkal pedig igyekeznek minden korosztály és célcsoport számára élhető feltételeket kínálni. Köszönöm a Therapy4U-nak, hogy felszabadultabbnak láthatom a barátnőmet!