Kávé helyett főzzek szappant?

Régi szenvedélyem a kávéfőzés. Borzasztóan szeretem a kreatív folyamatot, ami szükséges hozzá. Összeválogatni az alapanyagokat, kísérletezni, kutatni, új kávékat kipróbálni, azokat reprodukálni, megpróbálni tovább újítani rajtuk. Csodás érzés, hogy ezt a kreativitást utána fizikai formában tudhatom magam előtt. Megszagolhatom, megízlelhetem a munkám gyümölcsét. Nemrégiben azonban mintha kezdtem volna beleunni ebbe a hobbiba. Már nem fogott el ugyanaz a gyermeki öröm az elkészült kávém után, mint régebben. A barátaim meg is lepődtek, hogy mi van velem, hiszen ők már megszokták, hogy házi baristaként működöm és rendszeresen vendégül látom őket a kávézómba, ami a konyhámat takarja.

Nemrégiben pont egy kávé mellett beszélgettünk barátommal, Tamással, aki szintén rajong a házi készítésű dolgokért. Ő is felhozta, hogy mi történt a kis kávéestjeimmel, azonban sokáig nem akartam bevallani: hátat szeretnék fordítani szeretett időtöltésemnek. Azt mondta nem kell aggódni, egy idő után majd megjön újra a kedvem a dologhoz, addig is pedig fogjak másba. Ez elgondolkodtatott, hiszen mégis mi másba foghatnék bele. A válasza igencsak meglepett. Szappanfőzés.

Nem értettem mi baja lehet. Persze szeretek otthon elkészíteni dolgokat, de ennyire bonyolult és időigényes feladatba nem kezdenék. Próbáltam elképzelni a folyamatot. Keressek rá, hogy szappan alapanyag shop, aztán utazzak el a világ végére az alapanyagokért?  Vagy rendeljek online horroráron? Tamás védekezett, hogy egyáltalán nem olyan ez, mint amilyennek képzelem. Átküldött egy online szappan alapanyag shop-ot és azt mondta, hogy nézzek rá, én azonban gondolni sem akartam erre az ötletre. Tovább tereltem a témát, másról beszélgettünk.

Azonban szöget ütött a fejembe a gondolat, nem hagyott nyugodni. Egy hét múlva megnyitottam a linket, amit küldött. Legnagyobb meglepetésemre a szappan alapanyag shop igazán bizalomgerjesztő volt. Gyorsan lecsekkoltam az árakat, és egészen alacsonyak voltak. Számolgattam és rájöttem, hogy tök olcsón tudnék igazán jó minőségű szappant gyártani. Ráadásul házhozszállítással könnyen meg is tudnám oldani a bevásárlást. Magam is meglepődtem, de elgondolkodtam a lehetőségen és tovább kutakodtam.

Ekkor bukkantam rá az oldalon található oktatóvideókra receptekkel egybekötve. Gondoltam, így talán nem is lenne olyan nehéz beletanulni ebbe a hobbiba. Részletesen elmagyarázták lépésről lépésre a különböző szappanok vagy fürdőbombák elkészítésének a módját. Ezek után már egészen megtetszett az ötlet.

Elképzeltem, hogy különböző illatokat és formákat keverhetnék össze. Egyszer levendulás, egyszer citromos. Na és mi lenne, ha keverném a kettőt? Nagyon meglepődtem, ugyanis egészen azt az érzést kaptam vissza, amit annak idején a kávéfőzés elkezdésénél is éreztem. Újra furcsa gyermeki öröm fogott el.

Ekkor eszembe jutottak a praktikus megfontolások is. Rájöttem mennyivel egészségesebb lehet a bőrömnek az otthoni szappan. Mennyi vegyszer lehet azokban a bolti vackokban? Emellett tökéletes ajándékötleteket lehetne kihozni szappanokból. Karácsonyra vagy őszre tematikus illatú szappant csinálni, vagy akár Valentin napra egy fürdőbombát, amit aztán együtt próbálunk ki a kedvesemmel. Őszintén ezen a ponton már igazán lelkesedni kezdtem. Szerencsére annyira letisztult és egyszerű volt ez a webes szappan alapanyag shop, hogy minden szükséges dolgot megtaláltam.

Mondanom sem kell, hogy igencsak túlléptem azt a bizonyos összeghatárt, amitől kezdve díjmentes a kiszállítás. A nagybevásárlás tartalmazott mindenfélét. Egyaránt szappan és fürdőbomba készítéshez is rendeltem alapanyagokat és különböző kiegészítőket, hogy igazán a fantáziámra bízhassam a dolgot. Nagy mosollyal a számon feküdtem le aludni, és nevettem a gondolaton, hogy kávé helyett most szappant fogok főzni.

A mai napig hálás vagyok barátomnak, hogy rávezetett erre, hiszen el sem tudnám már képzelni az életem eme kreatív elfoglaltság nélkül. A barátaim most már nem csak kávézni járnak át, hanem az elkészült szappanjaikért is. Remélem nektek is kedvet csináltam ahhoz, hogy megnézzétek a Pipere Porta szappan alapanyag shopját és ti is – bármennyire is abszurdnak hangzik – elkezdjetek szappanokat készíteni!