Lehet úgy céget működtetni, hogy csak raktárépületünk van?

Lehet bizony! Székhelyet ugyanis tud biztosítani más, például a szekhelyszolgaltatas24.hu több helyszínen, egyebekre pedig ott van az online munkavégzés!

Mi rengeteg dolgot hozunk be és árusítunk elsősorban kávézók számára, és legális székhelyünk az imént említett módon van. Azon helyiségek, raktárcsarnokok, ahol az árut tároljuk és mozgatjuk, nem igazán lennének célszerűek ilyesmire. Mindig mosolygok, amikor egy hangulatos, chilles kávézóban üldögélve, bele sem gondolnak az ott ejtőzők, hogy mennyi keszekuszaság, és milyen komoly munka van benne részünkről, hogy ők szépen lassan elkortyolják, amit épp rendeltek.

És képzeljétek el, a szekhelyszolgaltatas24.hu olyan cég, ami nem csak egy ideje létező társaságoknak ígér székhelybérlést, hanem abban is segít, hogy mi fán terem a cégalapítás menete. Be is teszek egy linket, ha a kezdő lépések érdekelnek esetleg, íme: cégalapítás menete. De erre még visszatérek…

Inkább nézzük, mit is takar a székhely és miért is annyira nagyon fontos!… Székhely azért kell, mert ennek a címnek kell a hivatalos centrális irodává válni, ez lesz a hely, amit keresni fognak adott esetben a hatóságok, és ahol kötelezően valakinek fogadni kell őket. Ez bármilyen ingatlan címe lehet, aminek tulajával megállapodást kötünk, hogy nála lesz a székhelyünk tehát. Ide érkeznek a hivatalos küldeményeink, és itt kell biztosítani valahogy, hogy azokat mindig átvegye valaki. A szekhelyszolgaltatas24.hu-nál pontosabban nem kell már nekünk biztosítani, kitalálni ennek módját, hisz minden ilyesmit elintéznek ők. Átveszik, szkennelik a leveleinket, és továbbítják nekünk, hogy mindig minden megérkezzen hozzánk is. Nem fordulhat elő, hogy ha nyaralni megyünk, vagy más dolgunk van, akkor lemaradunk valaminek a postázásáról! Még annak is hasznos tehát, aki birtokol székhelynek alkalmas ingatlant – mérlegelés kérdése. És ez tényleg nagyon hasznos és fontos! Régen egy cég működésébe került, ha a hatóságok azt tapasztalták, hogy elérhetetlen, vagy visszajönnek a levelek… És ma sem enyhültek azért olyan sokat ebben a tekintetben.

A szekhelyszolgaltatas24.hu biztosít lehetőséget IPA-mentes székhelyszolgáltatás igénybevételére, de ez inkább csak azoknak éri meg, akiknek nincs több telephelyük, raktáruk, stb. Mint nekünk. Ha van ilyen, akkor nem célszerű a vidéki, IPA-mentes szolgáltatást választani náluk, mert az iparűzési adómentesség úgyis csak a székhelyre vonatkoztatva lépne életben. Kivéve persze, ha egyéb telephelyünk is, kivétel nélkül mind Újlengyelben van, ahová ez a társaság bejegyeztet, ha a “vidéki opcióval” élnünk. Ha más településeken is rendelkezünk telephelyekkel, ezen nem tudunk annyit spórolni, úgy tehát a pesti, vagy budai székhelycímeik a jó választás nekünk. Indulásként az úgyis olcsóbb valamivel…

Mivel egy jókora tapasztalattal, kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkező szolgáltatóról beszélünk, akiknek sok céggel van és volt már eddig tapasztalatuk, ügyvédjeik útján pedig mindenféléket intéznek, azt javaslom (visszatérve egy félbehagyott témára), mindenképpen az ő cikkeiket olvassuk a fenti linken. Ha most vágunk bele az egész üzleti világba, komoly esély van rá, hogy eleve szükségünk lesz székhelyszolgáltatásra is, mert otthonra bejelenteni egy bt-t, vagy kft-t, olykor még egy közepes vállalkozást is, nagyon kényelmetlen.

A lényeg, ha szélhelycímre, levélküldemény-adminisztrációra van szükségetek, vagy érdekel a cégalapítás menete és egyebek, ezt a webcímet keressétek: https://szekhelyszolgaltatas24.hu. Én annyi minden van egy helyen, hogy töredékét sem tudtam felsorolni.