Fürdőszobából kávézóba

Van egy olyan reggeli rutinom, amit már évek óta követek, és szerintem egyhamar nem is fogok rajta változtatni. Ez abból áll, hogy minden reggel az a gondolat csalogat ki az ágyból, hogy a munkahelyemre menet megállhatok a kedvenc kávézómban, és megvehetem azt a kávét, ami minden nap magamhoz térít. Miután ez az eszmefuttatás végigment az agyamon, kikelek, és elsétálok a fürdőszobámba, hogy embert faragjak magamból aznapra. Elkészítem a sminkem, a frizurám, felöltözök és indulok is az előbb említett kávézó felé, hogy vegyek egy jó nagy tejeskávét, ami nélkül nem lenne teljes a reggelem. Már szinte barátként üdvözölnek az eladók, mert mindenki megismert az évek során, amióta a jelenlegi munkahelyemen dolgozok.

Az elmúlt időszakban reggelente azt vettem magamon észre, hogy már nem érzem olyan jól magam a fürdőszobámban, mint régen. Ekkor érett meg bennem az elhatározás, hogy felújítsam a helyiséget egy kicsit modernebbre. Igen ám, de magamtól nem tudtam, hogy pontosan hogy kezdjek neki a dolognak, így megnyitottam a böngészőt abból a célból, hátha találok valami használható tippet. Így akadtam rá a furdoszobaotletek.hu weboldalára, ahol nem csak olyan dolgokat olvastam, ami a csempére, illetve az ezzel kapcsolatos alapvető felszerelésekre vonatkozik, hanem a fürdőszoba bútor szettek kérdéskörét is érintette.

Olvasásom során, ami elsőre szimpatikus volt, az az a hozzáállás, hogy nem csak a nők tölthetnek el sok időt a fürdőszobában, hanem bizony a férfiaknak is fontos tud lenni a jó megjelenés. Ez azért tetszett, mert a társadalom hajlamos beskatulyázni a nőket azzal kapcsolatban, hogy mennyit szépítkeznek, ami valamilyen szinten igaz is, de nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a férfiak is szeretnek jól kinézni. Továbbá a fürdőhelyiség a kikapcsolódás, relaxálás szempontjából is fontos, mert a pihenést nem csak a hagyományos tevékenységek gyakorlásával lehet megtenni (pl. jóga, olvasás), hanem egy habfürdő is nagyon jó hatással lehet a megviselt idegrendszerre.

Ezért is nagyon fontos, hogy a praktikum mellett a fürdő legyen egy olyan hely, ahol jól is érezzük magunkat. Ezért nem elhanyagolandó a fürdőszoba bútorok kérdése, hiszen jórészt azok határozzák meg, hogy milyen lesz végül az összhatás. Főleg ha kis tér áll a rendelkezésünkre, érdemes falra szerelhető darabokat választani, amik légiességet kölcsönöznek a fürdőnek. Szerencsére nagyon sok áruház van már kis hazánkban is, ahol nagyobbnál nagyobb választékból lehet vásárolni mindenkinek saját igényei szerint. De emellett érdemes megfontolni a használt bútorok vásárlását is. Hiszen amellett, hogy sok pénzt lehet vele megspórolni, védjük a környezetünket is azzal, hogy régi bútorokat hasznosítunk mi magunk is. Nekem is számos olyan bútorom van, amit internetes használt bútor csoportokból sikerült beszereznem.

Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert végül abban is segítségemre volt, hogy milyen színű csempét válasszak, és mire érdemes odafigyelni ilyenkor. Főleg azoknak ajánlom, akiknek hozzám hasonlóan nincsenek nagy tapasztalatai fürdőszoba felújítás terén, és szeretnék minél költséghatékonyabban, minél kevesebb szakértői segítséggel lebonyolítani a munkálatokat. Végeredményben pont olyan lett a fürdőm, amilyet szerettem volna, és a bútorok is tökéletesen passzolnak a stílushoz, így hibátlan az összhatás. Amióta rászántam magam a felújításra, már nincs olyan, hogy reggelente nem érzem jól magam a fürdőben, hanem örömmel kelek fel, és várom, hogy elvégezzem az aznapi feladataim az új helyiségben.